fbpx

2023: Revit Importer toob SketchUpi paindlikud töövood

SketchUp tutvustab 2023. aastal sisseehitatud ühilduvust ja ületab loometöö takistused Revit Importer for Studio ja SketchUp for Desktop täiustatud modelleerimistööriistadega.

Tere tulemast loometöö uude ajastusse: 2023. aasta uuendused pakuvad seni kõige kiiremat, lihtsamat ja kõige sujuvamat modelleerimiskogemust. Trimble ühendab kaks valdkonna põhitööriista, SketchUp ja Revit! Revit Importer lisandub SketchUpi Studio versiooni ning põhitööriistade täiustused kiirendavad töövoogusid töölauarakenduses. Naudi SketchUp 2023 võimsat tööriistakomplekti oma järgmise meistriteose ehitamisel. Lisaks on uue disainiaasta tähistamiseks kaks uut skaalakuju – Heather ja tema krapsakas kass Lily.

SketchUp Studio edendab ühilduvust

Revit Importeri täielikku kasutamisõpetust vaata siit: Skill Builder (inglise keeles).

Kärbi töötunde Revit-SketchUp töövoost

Studio versiooni uus importimisfunktsioon võimaldab Reviti mudelid täpselt ja tõhusalt SketchUpi mudeliteks teisendada, et teha tõhusamat koostööd projektide etappide, meeskondade ja sidusrühmade vahel. Reviti mudelite eksportimiseks SketchUpi on mitmeid lahendusi, kuid uus importija säästab kõige rohkem aega, on teisendamisel täpsem ja annab “puhastatud” mudeli.

Mudelistruktuure Reviti ja SketchUpi vahel säilitades – Reviti perekonnad ja kihid teisendatakse SketchUpis kenasti rühmadeks, komponentideks ja siltideks – säästad tunde või isegi päevi mudeli puhastamist ja saad projektiga korrektselt edasi liikuda. Sujuvam üleminek projekteerimisfaaside vahel võimaldab keskenduda olulisele: oma visiooni viimistlemisele.

Miks kasutada?

  1. Paranda koostööd partneritega, kes loovad Reviti mudeleid.
  2. Säilita mudelite ülesehitus tarkvarade vahel, et mudeleid vähem puhastada.
  3. Uute ideede kiireks esitlemiseks teisalda Reviti mudelid SketchUpi.
  4. Imporditud Reviti fail optimeeritakse automaatselt, et SketchUpis oleks lihtsam mudelit töödelda; see vähendab oluliselt faili suurust.
  5. Loo köitvaid visuaale; visualiseerimise töövoogude kiirendamiseks järgitakse importimisel Revitis seadistatud materjalide värve ja läbipaistvust.
  6. Teisenda Reviti tasemed SketchUpi lõiketasanditeks.

Meile Revit Importer meeldib. See on säästnud meile palju aega ja minu hämmastuseks on teisendatud failide mahud palju väiksemad kui teiste meetodite puhul. See importija on muutunud meie töövoogudes asendamatuks.

Shyam Singh, GLMV Architecture

Trimble lisas Revit Importeri SketchUpi töölauarakendusse sisseehitatud funktsionaalsuseks. Studio paketi kliendid pääsevad sellele funktsioonile ligi kohe pärast 2023. aasta versioonile värskendamist. Pro versiooni kliendid saavad installida Revit Importeri SketchUp 2023-sse ja seejärel alustada prooviversiooni, et uut töövoogu katsetada. Reviti litsentsi pole vaja.

Sujuvad töövood

Studio uut paigaldusabilist kasutades saad leida, alla laadida ja installida kõik tööriistad, mida täiustatud töövoogude ja keerukate projektide jaoks vajad. Studio pakett sisaldab ka V-Ray 6 tipptasemel visuaalide loomiseks ja Scan Essentialsi punktipilveandmete importimiseks – mõlemaid täiustati 2022. aasta lõpus uute funktsioonidega. Pane tähele, et Studio on mõeldud ainult Windowsi jaoks.

SketchUp for Desktop uuendused

Modelleeri kõike – kiiremini – SketchUp for Desktopi uute modelleerimis- ja dokumenteerimisfunktsioonide ning täiustuste abil. Avasta uhiuus Flip tööriista, mis kordab kujunduselemente, halda LayOutis DWG-faile ja palju muud.

Flipi julgelt

Flipi kasutamisest täieliku ülevaate saamiseks vaata seda ingliskeelset Skill Builderit.

Flipi ilma oletusteta – uhiuus Flip tööriist võimaldab tulemust eelnevalt visualiseerida, et prognoositavalt modelleerida. Visualiseeri tasapind, millel soovid oma valikut ümber pöörata, seejärel hõljuta kursorit punase, rohelise või sinise tasandi kohal, et kinnitada õige suund. Pööramiseks klõpsa! Vähem klikke ja tagasivõtmisi tähendab, et saad rohkem oma väärtuslikku energiat suunata sümmeetrilise suhte arendamisele, selle hindamisele ja muutmisele. Pööra oma mudelit ja see võib muuta ka loomingulist perspektiivi.

Pro Tip. Soovid tekitada mudelis kiire peegeldussuhte, et luua komponente või teha sümmeetriliselt koopiaid? Kopeerimisrežiimi aktiveerimiseks klõpsa Flipi tööriista ja keerad koopia, mis on valitu suhtes sümmeetriline. Kasuta Flipi tööriista, et näidata terviklikku visiooni, mis põhineb ühel korduval komponendil.

Võta LayOut kontrolli alla

LayOutis tugevdas Trimble ühilduvust, lisades võimaluse hallata imporditud DWG-faile viidetena. Tundub tuttav? See on sama protsess, nagu muude viidatud failide haldamiseks, kuid nüüd laienes see võimalus kõikidele piltidele, tekstifailidele ja AutoCADi joonistele. Saad vaadata kõiki väliseid failiviiteid, saad teate, kui failiviide on aegunud, ning värskendada, uuesti linkida või failiviite eemaldada, kasutades failiviitehaldurit. Veelgi enam, kõik kohandused (joonte paksus, skaala ja vaateava asukohad) jäävad puutumatuks ka siis, kui viitefaile värskendatakse. Dokumenteeri ja esitle oma tööd enesekindlalt, teades, et kõik viited on ajakohased, ilma eelnevat küljendus- ja stiilitööd raiskamata.

Andekas Heather

Alates juustu valmistamisest kuni jääronimiseni ja metsikute kasside päästmiseni pole paljut, millega Heather hakkama ei saaks. Kui sellest siiski ei piisa, on ta ka SketchUpi vanemtarkvarainsener ja tal oli märkimisväärne osa 2023. aasta uuenduste tegemisel. Loe lisa Heatheri ja tema kassi Lily ehk 2023. aasta uute skaalakujude duo kohta (artikkel inglise keeles).

Väärtuslik pakkumine

SketchUp kaotas töövoogude kitsaskohad, et 2023. aastal Sinu loovus valla päästa. Uuri täielikku väljalaskeinfot, et saada kogu teave, mida vajad sujuvaks 3D-s loomiseks ja modelleerimiseks.

Kui Sul on juba Pro või Studio pakett, saad SketchUp 2023 aegasäästvate lahendustega tööd alustada laadides uue tarkvara alla siit või oma Trimble’i konto kaudu.

Kui veel kahtled, saad Studio versiooni 30 päeva jooksul tasuta proovida. Kui oled otsustanud, osta Studio pakett või mine üle oma praeguselt SketchUpilt Studio versioonile.